Торта Снежанка с бонбони Рафаело

19/02/2016
Мюрвет Юсуфова
отМюрвет ЮсуфоваЧирак4246
"Време е за царицата на белите торти. Едно невероятно сладко изкушение с любимите ни бонбони Рафаело"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 376
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 г за напояване на блатовете
  • за блатовете
  • яйца - 9 бр.
  • захар - 18 с.л.
  • брашно - 18 с.л.
  • За крема
  • кондензирано мляко - 400 г
  • кокосови стърготини - 60 г
  • масло - 250 г краве
  • за украса
  • кокосови стърготини - 60 г за покриване на тортата
  • бонбони - Рафаело по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете: Разбийте 3 яйца, 6 с.л. захар на пухкав крем, след това добавете 6 с.л. брашно.

Разбъркайте и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 минути. Това е единият блат.

От останалите 6 яйца, захар и брашно направете още два блата. Блатовете трябва добре да охладите.

Приготвяне на крема: Сложете в купа маслото, което трябва да бъде със стайна температура. Разбийте добре с миксер, добавете кондензираното мляко и разбивайте около 5 минути.

Прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте. Сложете първия блат, сиропирайте с млякото и намажете с крема. Сложете върху него следващите блатове и процедирайте по същия начин.

Трябва да оставите крем за намазване на тортата. След като нанесете крема върху тортата, обилно я поръсете с останалите кокосови стърготини.

Ако желаете, можете да украсите тортата с бонбони Рафаело.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Мюрвет Юсуфова
Благодаря.Кондензираното мляко и кокоса я правят толкова вкусна и ароматна.Дано Ви хареса.
1
0
Мартина
Мартина
21.02.2016 00:03
Не обичам особено торти, но тази направо ме грабна! Нямам търпение да я направя. Благадаря за страхотната рецепта!!!
2
0
Ваня Георгиева
Благодаря за хубавата рецепта.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв