Тиквени цветя с карамелен сос

19/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баница Белла
  • тиква - 300 г
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 к.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за соса
  • масло - 50 г
  • сметана - 100 мл
  • захар - 120 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и настъргана тиква задушете в олиото. Прибавете захарта и подправките. Сложете орехите и разбъркайте плънката.

Разстелете корите за баница, намажете ги с олио и с помощта на пръчица, завийте кората, като оставите около 5 см., които ще използвате за основа.

Измъкнете пръчицата внимателно, като набирате кората като хармоника. Завийте двата края един към друг, за да се получи цвете.

Сложете от плънката в средата на цветето. Наредете тиквеничетата в тава със застланo с хартия дъно и изпечете за кратко.

Направете соса, като карамелизирате захарта, прибавите маслото и сметаната и бъркате постоянно.

Готовите тиквени цветя поръсете с пудра захар. Поднесете с карамелен сос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар