Панирани пилешки дробчета в паста

19/02/2016
"Няма да повярвате колко бира ще изпиете с тези невероятно сочни панирани пилешки дробчета в паста "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 024
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • бира - 100 мл
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1 - 2 резена
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се изчистват, измиват и сваряват в тенджера. След това се прецеждат и овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.

Яйцата се разбиват, но белтъците отделно от жълтъците, след което внимателно се смесват.

Брашното се разбърква с бирата, до еднородна смес и се прибавя към яйчната смес.

Дробчетата се потапят в пастата и се изпържват в силно сгрята мазнина.

След това се изваждат с решетеста лъжица върху домакинска ролка, за да се отцедят.

Гарнират се с лимонови резени и нарязана на фино глава лук. Може да се поднесат със соев сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар