Погача със средиземноморска шарена сол

19/02/2016
Русиана Михайловаот Русиана МихайловаПомощник Готвач 1x
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо621
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • мая - 42 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • крема сирене - 250 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сол - мелничка със средиземноморска сол (Kotanyi)

Начин на приготвяне

Брашното изсипваме в голяма купа. По средата правим кладенче. Маята се размива в топлото прясно мляко, смесено с водата, захарта и солта.

Яйцата заедно с киселото мляко се разбиват. Към тази смес се добавя олиото и се изсипва при брашното. Разбъркваме и замесваме меко тесто.

Трябва да го оставим да втаса, а след втасването, разделяме на две части тестото. Разточваме ги на намаслен плот и разрязваме на триъгълници.

В широката им част поставяме крема сирене и завиваме на кифличка. Така процедираме и с останалата част от тестото.

Разполагаме в намаслена форма или тава. Поркиваме с разбит жълтък и поръсваме със средиземноморската шарена сол. Оставяме питата да бухне хубаво. Печем я на 180 градуса за около 35-40 минути. След това напръскваме печивото с вода и го завиваме с кърпа, за да омекне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар