Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Погача със средиземноморска шарена сол

Погача със средиземноморска шарена сол

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117493961k1
Погача със средиземноморска шарена сол
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 5
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл топло
  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • мая - 42 г
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • крема сирене - 250 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сол - мелничка със средиземноморска сол (Kotanyi)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното изсипваме в голяма купа. По средата правим кладенче. Маята се размива в топлото прясно мляко, смесено с водата, захарта и солта.

Яйцата заедно с киселото мляко се разбиват. Към тази смес се добавя олиото и се изсипва при брашното. Разбъркваме и замесваме меко тесто.

Трябва да го оставим да втаса, а след втасването, разделяме на две части тестото. Разточваме ги на намаслен плот и разрязваме на триъгълници.

В широката им част поставяме крема сирене и завиваме на кифличка. Така процедираме и с останалата част от тестото.

Разполагаме в намаслена форма или тава. Поркиваме с разбит жълтък и поръсваме със средиземноморската шарена сол. Оставяме питата да бухне хубаво. Печем я на 180 градуса за около 35-40 минути. След това напръскваме печивото с вода и го завиваме с кърпа, за да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: