Торта Nocciola

Стела ЦерковскаСтела Церковска
Новак
2911133127
Торта Nocciola1 / 2
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Не сме пристрастени към тортите, но просто не можем да устоим на това шоколадово великолепие с цели лешници"

Необходими Продукти

  • За основата
  • лешници - 1/2 ч.ч.
  • кокос - 1/2 ч.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. счукани зърна
  • ванилия - ½ ч.л.
  • сол - малко морска
  • За крема с шоколад
  • кашу - 2 ч.ч. сурово
  • мед - ½ ч.ч.
  • какао - 1 ч.ч.
  • вода - ¼ ч.ч.
  • масло - ¼ чаша кокосово (сурово)
  • масло - ¼ чаша какаово
  • ванилия - 3 с.л. натурален екстракт
  • лешници - 100 г сурови
  • сол - ¼ ч.л. морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата: Поставете лешниците в блендер и ги смелете, докато станат на прах. Добавете кокоса и смесете с лешниците на прах.

Добавете останалите съставки и бъркайте енергично, докато всички съставки се смесят добре. Ако е необходимо, добавете 1/2 - 1 ч.л. вода, за да не залепва сместа по пръстите.

Изсипете сместа в цилиндричен обръч (20 см) и притеснете леко с пръсти.

За крема с шоколад: Поставете кашуто, водата и солта в блендер и го смелете добре. Добавете меда, екстракта ванилия и какаото и разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки и сместа стане гладка и кремообразна.

Накрая, добавете кокосовото и какаовото масло и ги разбъркайте. Изсипете сместа върху основата, добавете лешниците, разпределете добре навсякъде по цялата повърхност и сложете тортата в хладилник за най-малко 8 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: