Пататника на баба

19/02/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Ако и вие изпитвате носталгия по вкусните и ароматни ястия от едно време - пататникът на баба е точно за вас "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 198
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и рендосват, слагат се в голяма купа и се заливат със студена вода, за да не почернеят. Лукът се нарязва на ситно и в дълбока купа се смесва с джодженът, солта и олиото.

С брашното, водата и щипка сол се омесва меко тесто. Тестото се разделя на две, разточват се две тънки кори според размера на тавата, в която ще се пече пататникът. След като корите са разточени, картофите се прецеждат добре.

Прецедените вече картофи слагаме в купата с лука и подправките и разбъркваме. Тавата се подсушава и намазва обилно с олио, след което слагаме едната кора, изсипваме цялото количество картофена смес, разпределяме равномерно по цялата кора, след което слагаме и втората кора.

Отгоре кората се намазва с олио, за да стане хрупкава коричката. Пече се в загрята на 100 градуса фурна. След като се сложи тавата във фурната, се увеличава на 150 градуса за 30 минути, след това на 220 за 10 мин. (Времето и градусите зависят от самата фурна).подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар