Сьомга с хрупкава орехова коричка

19/02/2016
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1376941
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо800
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сьомга - 2 големи котлета или 400 г филе от
  • песто - 2 - 3 с.л.
  • зехтин
  • орехи - 20 - 30 г смлени на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме пестото, орехите и зехтина и подправяме с малко сол и черен пипер на вкус.

С получената паста намазваме обилно рибата от горната страна на котлета.

Поставяме парчетата риба върху хартия за печене с намазаната страна нагоре, като може да добавим и малко зехтин.

Печем около 10-12 мин. в зависимост от дебелината на котлетите в умерена и предварително загрята фурна на 200-220 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!