Кълцана лютеница

20/02/2016
Ттаничка
отТтаничкаНовак21
"Баба не познаваше пасатора и правеше най-вкусната лютеница на света. Опитайте нашата Кълцана лютеница по ретро рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 204
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява (ако не е от консерва).

Празът се нарязва на ситни парчета.

Орехите се мелят с мелачка или се скълцват (но да са много ситно стрити).

След като се свари, бобът се мачка (пожелание) - да стане на пюре. Може и цели зърна.

Лютеницата се смесва с праза и орехите и ситно нарязаните (отцедени) кисели краставички и се добавят към боба.

Добавят се сол на вкус и олиото заедно с намачканото сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!