Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Лютеница»Кълцана лютеница

Кълцана лютеница

Кълцана лютеница1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Баба не познаваше пасатора и правеше най-вкусната лютеница на света. Опитайте нашата Кълцана лютеница по ретро рецепта"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г салатен (може и готов от консерва)
  • праз
  • орехи - 5 бр.
  • лютеница - 1 бурканче
  • сирене - 100 г
  • кисели краставички - 3 не много големи
  • сол
  • олио - 1с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява (ако не е от консерва).

Празът се нарязва на ситни парчета.

Орехите се мелят с мелачка или се скълцват (но да са много ситно стрити).

След като се свари, бобът се мачка (пожелание) - да стане на пюре. Може и цели зърна.

Лютеницата се смесва с праза и орехите и ситно нарязаните (отцедени) кисели краставички и се добавят към боба.

Добавят се сол на вкус и олиото заедно с намачканото сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: