Колденска манджа

20/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137713854
"Една прекрасна ретро рецепта от тефтерите на баба крехко свинско месце с кисело зеле, ориз и ароматни подправи - и всичко това запечено на фурна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 185
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг шарено (осмянка)
  • кисело зеле - 1 - 2 зелки
  • ориз - 1 к.ч
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - или мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на порции и го слагам да се пържи в мас или олио със малко водичка.

Когато е готово, се дърпа настрана. Зелето е нарязано и сварено предварително със ориза.

В тава се разстила зелето и се прави кладенче по средата.

В друг съд се загрява мас или олио.

В кладенчето слагам лъжица червен пипер. Заливам го с горещата мазнина и добре омесвам зелето.

Заглажда се и отгоре се подреждат запържените порции.

Запича се във фурна до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Пробвай няма да съжаляваш.:) дори с мас когато е зелето е още по вкусно.
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
20.02.2016 10:43
Правила съм комбинация със зеле и ориз,но това с кладенчето ми стана интересно,следващия път ще опитам :)
1
0
Ваня Георгиева
Тази (манджа) е най-правената в Елховския край.:)
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!