Постни караджовски сарми

20/02/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач36134294
Приготвяне70 мин.
Готвене80 мин.
Общо150 мин.
Порции16 сарми
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките, морковът и гъбите се нарязват на ситно. Загрява се в съд олиото и се запържват гъбите, докато се разбъркват. Когато потъмнеят, се добавя солта и пак се разбърква. Добавят се оризът и морковът и се запържват и те, след което се оставят за 1-2 минути със захлупен капак да се задушат. След това се махат от котлона.

В друг съд се загрява 100-150 мл вода. Когато заври, съдът се маха от котлона и се слага в нея соевата кайма. Оставя се без капак за 2-3 минути, докато каймата се накисне. Когато се надуе, заедно с краставичките се добавя към ориза с гъбите и моркова. Добавят се подправките и се разбърква.

На дъното на тенджерата се поставят няколко зелеви листа (може и да не са цели, за там няма такова значение). След това се навиват сармички и се нареждат в тенджерата. Налива се вода, докато почти се покрият, и се поставя отгоре им чиния с дъното нагоре. Когато водата заври, сармите се оставят на съвсем слаб огън да се досварят. Готови са, когато оризът е напълно сварен и листата са омекнали.

Бележка: Моите листа не бяха много големи, така че ако Вашите са по-големи, вероятно сместа няма да стигне за 16 сарми.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар