Яйца по панагюрски с чеснов сос

20/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
"Представяме ви един нов поглед върху традиционната рецепта Яйца по панагюрски, който е с вкусен млечно-чеснов сос"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
31 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 927
  • Преглеждания за месеца5751
  • Преглеждания за седмицата640
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена31

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос: Киселото мляко се разбива добре. Добавя се нъстъргано сирене и настърган чесън. Разбъркват се.

В по-дълбока тава се слага вода и 1 ч.ч. оцет да заврат. Като започне леко да ври, се добавя сол. Яйцата се чупят директно във водата, без да се разбъркват.

Но не близо едно до друго. След около 10 мин. се изкарват внимателно и се поставят в чиния, в която предварително сте сложили от чесновия сос.

Поръсват се с червен пипер и се добавя малко разтопено масло.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар