Пурички със сирене

20/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 3x
"Днес ще ви представим тези турски банички пурички, които освен много оригинални, са и много вкусни Да ви е сладко, приятели "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 380
  • Преглеждания за месеца5300
  • Преглеждания за седмицата198
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 бр. точени
  • масло - 1/2 пакет
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • сирене - количество по желание
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва с разтопено масло с готварска четцица. Слага се още една кора, която също се намазва с масло. Режат се на 8 или 12 парчета с ширина около 15 см.

Във всяко парче се слага натрошено сирене с накълцан магданоз. Увиват се на пурички. Така се действа с всички кори.

Нареждат се в тавичка, без да има разстояние между тях. Долива се вода или прясно мляко, колкото да покрие съдържанието. Престояват 15 мин.

След това се изкарват, притискат се съвсем леко да се изцедят и се нареждат в намазнена тава.

Намазват се с разбито яйце и се пекат до златисто.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Адам Коев
Адам Коев
13.01.2017 06:02
Въпрос:Доливат се с вода да покрие садържанието тоест да покрие пуричките така ли да го разбирам?
0
0
Джемиле Чешлиева
По рецепта на Илияна Николова
5
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
20.02.2016 08:30
На вид ми заприличаха на пирожки,харесаха ми,бих ги опитала :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв