Пурички със сирене

20/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Днес ще ви представим тези турски банички пурички, които освен много оригинални, са и много вкусни Да ви е сладко, приятели "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57 723
  • Преглеждания за месеца3607
  • Преглеждания за седмицата233
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 бр. точени
  • масло - 1/2 пакет
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • сирене - количество по желание
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка кора се намазва с разтопено масло с готварска четцица. Слага се още една кора, която също се намазва с масло. Режат се на 8 или 12 парчета с ширина около 15 см.

Във всяко парче се слага натрошено сирене с накълцан магданоз. Увиват се на пурички. Така се действа с всички кори.

Нареждат се в тавичка, без да има разстояние между тях. Долива се вода или прясно мляко, колкото да покрие съдържанието. Престояват 15 мин.

След това се изкарват, притискат се съвсем леко да се изцедят и се нареждат в намазнена тава.

Намазват се с разбито яйце и се пекат до златисто.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
22.06.2017 08:58
Точно по вкусът ми! Щафетата е приета! Поздрави!
0
0
Stanislava Ruseva
Stanislava Ruseva
23.04.2017 18:17
"Всяка кора се намазва с разтопено масло с готварска четцица. Слага се още една кора, която също се намазва с масло."

Не можах да разбера къде се слага тая другата кора?!
0
0
Slavka Stoilova
Slavka Stoilova
27.03.2017 10:06
Направих и и ги изпържих в горещо олио - станаха хрупкави и вкусни ! /без вода и прясно млеко/
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв