Гювече с пилешко

20/02/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф
Приготвяне20 мин.
Готвене240 мин.
Общо260 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пилето се размразява, измива се и се разфасова на парчета. В гювече се слага намазнена хартия за готвене.

Доматите се режат на кубчета и се слагат в гювечето. Картофите се дробят по наедро и се добавят. Добавя се доматеното пюре и лук на колелца.

В отделна купа се слага разфасованото пиле, овкусява се с червен и черен пипер, кимион, сол. Разбъркват се. Добавят се половината в гювечето. Върху тях се нарязват чушките, малко от картофите.

Накрая се слагат останалите пилешки парчета. Добавя се чесън и мащерка. Долива се 1-1/2 чаши вода. Слагат се бучки масло и се слага във фурна на 250 градуса. Преди печене гювечето се увива с фолио.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 22:08
Чесъна направо с обелките ли???
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв