Винен кебап с тиква

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Винен кебап с тиква
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • тиква - 60 - 70 г
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
  • ориз - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрято олио се слага надробен лук, да се запържи до зачервяване. Добавя се доматеното пюре и се настъргва тиквата.

Добавят се подправките и брашното. Запържва се и се вдига от огън. Слага се в тенджера, добавя се нарязаното на парчета месо и се долива вода. Оставя се да ври.

През това време в отделна тенджера се слага вода да заври, добавя се малко сол и като заври, се слага оризът.

Вари се до готовност. След като бъде готов, виненият кебап се сервира с топка ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: