Пица Джеми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пица Джеми
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 4 в.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • мая - 1 пакет
  • вода - хладка
  • сол - 2 ч.л.
  • Плънка
  • лютеница
  • колбас - 150 г по желание
  • царевица - 50 - 60 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сирене - 100 г
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • кашкавал - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една чаена чаша се слага хладка вода до полoвината и се разтваря маята. Останалите продукти за тестото се разбъркват, добавя се разтворената мая и се оставя да втаса 30 мин.

След това се разточва кръгло тесто. Половината се маже с лютеница.

Поръсва се с натрошено сирене, царевица, кисели краставички на кубчета и колбас.

Тестото се сгъва на полукълбо. Маже се с разбито яйце и се настъргва много обилно с кашкавал. Пече се на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: