Класически Адана Кебап

20/02/2016
Diana
отDianaЧирак6110781
"Ако все още не сте опитвали или приготвяли адана кебап, е време да го направите. Това изкушение от турската кухня е чудесен вариант да разнообразите менюто си и определено не е за изпускане"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 760
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте ситно лука, чесъна и чушките и ги омесете с каймата заедно с нарязаното на малки парченца масло. Овкусете сместа с подправките и магданоза. Оставете да престои 2 часа на хладно.

От охладената кайма оформяйте топчета, които са с една идея по-големи от топчета за пинг понг.

Нанижете ги на шишчета и с пръсти разнесете по дължината им - внимавайте, защото сместа трябва да е тънко и равномерно разпределена по шишчетата. В противен случай адана кебапът не се задържа на него.

Приберете в хладилника шишовете за половин час, докато стегне маслото.

Изпечете ги на скара от всички страни.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Мария Георгиева
Невероятни! Ще ги пробвам!
2
1
Гост
Гост
21.02.2016 17:02
Получи се нещо великолепно, без съмнение турците си знаят работата. Дайте други рецепти за скара от турската кухня. Писна ни от нашенските лоени кебапчета които са със 100% съмнителен произход.
10
2
vesko
vesko
21.02.2016 13:48
super sa koitonegi haresva nyama vkus
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв