Милинки от Розовата долина

20/02/2016
"Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за казанлъшки милинки е една най-хубавите и най-харесвани"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 596
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладко прясно мляко. Добавете захарта, солта и щипка брашно и оставете да бухне.

Към готовата мая добавете останалото мляко, чукнете яйцата и разбъркайте. Изсипете сместа към брашното и омесете меко тесто. Оставете тесто на топло, да удвои обема си.

Разделете тестото на топки. Разточете всяка топка на лист, наръсете със сирене и завийте на руло. Нарежете на малки парче и подреждайте в намазнена тава.

Направете малки дупчици отгоре, сложете сирене и оставете на топло, за да се надигне отново тестото. Залейте милинките с разтопената мас, смесена с олиото. Изпечете до златисто.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар