Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки от Розовата долина

Милинки от Розовата долина

Милинки от Розовата долина
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
28/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
40
"Може да срещнете десетки рецепти за милинки, но тази рецепта за казанлъшки милинки е една най-хубавите и най-харесвани"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 1 /2 ч.ч.
  • мас - 3 с.л. свинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Разтворете маята в хладко прясно мляко. Добавете захарта, солта и щипка брашно и оставете да бухне.

Към готовата мая добавете останалото мляко, чукнете яйцата и разбъркайте.

Изсипете сместа към брашното и замесете меко тесто. Оставете тесто на топло, да удвои обема си.

Разделете тестото на топки. Разточете всяка топка на лист, наръсете със сирене и завийте на руло. Нарежете на малки парче и подреждайте в намазнена тава.

Направете малки дупчици отгоре, сложете сирене и оставете на топло, за да се надигне отново тестото.

Залейте милинките с разтопената мас, смесена с олиото. Изпечете до златисто.

Милинките от Розовата долина са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: