Немски щолен

20/02/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции3 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 700 - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 1 п.
  • захар - 1/2 ч.ч
  • ванилова захар - 1 п.
  • прясно мляко - 400 мл.
  • мая - 1 пакетче - суха
  • ром - 1 с.л.
  • за плънката
  • стафиди - бели и тъмни
  • сушени боровинки
  • сушени сливи
  • орехи
  • сушени банани
  • сладко от портокалови корички - 3 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • ром - за накисване на сушените плодове
  • за глазурата
  • масло - за намазване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на сушените плодове е по желание.

В хладко прясно мляко разтворете маята и разбъркайте. Чукнете яйцата, добавете мекото масло, ваниловата захар, захарта, рома. Изсипете сместа в пресятото брашно. Омесете меко тесто и го оставете за 2-3 часа да си почине на студено.

Залейте сушените плодове с ром и ги оставете да се накиснат. Отново размесете тестото. Разточете кори със средна дебелина. Наредете сушените плодове, портокаловото сладко, нарязаните на ситно орехи и настърганите лимонови корички.

Загънете, така че да се получи плик, сложете в подходяща тава и оставете отново да втаса. Изпечете най-напред на по-малко градуси, като постепенно увеличавате температурата.

Готовите щолени /3 бр./ намажете с маслото. Още топли, поръсете обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар