Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Ароматни пържоли с гъбен сос и бял ориз

Ароматни пържоли с гъбен сос и бял ориз

Ароматни пържоли с гъбен сос и бял ориз
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • печурки - 7 - 8 бр. пресни
  • ориз - 100 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • къри - 1 щипка
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, виното, черния пипер, червения пипер. С приготвената марината натрийте пържолите и ги оставете за 2 часа в хладилник.

Подредете маринованите пържоли в тавичка и ги завийте с фолио, печете за 40 -50 мин. на 200 градуса.

Нарежете гъбите на едро и ги запържете в маслото с 1 ч.л. сол. Когато са готови, добавете брашното и пържете 2-3 мин., като бъркате непрекъснато.

Добавете около 500 мл топла вода и малко черен пипер, оставете още 5 мин. да се готви и свалете от котлона.

Оризът се измива и се запържва за 5 мин. до прозрачност, наливат му се 300 мл вода и се посолява със сол и черен пипер. Оставете за 5-7 мин., свалете от котлона преди водата да е извряла напълно.

Оставете го 10 мин. да поеме водата и тогава сервирайте.

Сервирайте свинската пържола полята с гъбен сос и лъжица бял ориз!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: