Триъгълни банички

20/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Няма по-вкусна закуска от топлите, домашно приготвени банички. Неповторимият аромат ни връща към детството Затова се спряхме на тази невероятна рецепта за триъгълни домашни банички. Вървят с боза или яйрян. Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 967
  • Преглеждания за месеца456
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се плънката, като в купа се разбиват яйцата, добавя се млякото и олиото, разбърква се, натрошава се сиренето и се добавя газираната вода.

Корите се разгъват на масата, поставят се по дължина, взимат се по две кори, слага се от плънка, като се ръси и разпределя по цялата кора, след това се сгъва на две, пак се намазва с плънка, след което се сгъват на триъгълник.

Подреждат се в тава, постлана с хартия за печене и върху всяка баничка се слага малко парче масло. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 12:27
напоследък и аз започнах да правя баницата с газирана вода и съм много доволна от резултатите.
2
1
makaka
makaka
11.04.2016 10:59
защо готови кори, нали пише,, домашно приготвени,,?
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв