Козуначени кифли от тефтера на баба

20/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Ех, навремето баба какви козуначени кифли правеше, точно като тези "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 481
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята в прясното мляко със захарта се разбърква и се оставя да шупне за 10 минути. Замесваме тесто с останалите продукти и с половината мас, другата половина е за измесването.

Покрива се с кърпа и оставяме на топло да втаса 1 час. Готовото тесто се разделя на две части и се разделя на топчета от 100 г. Всяко топче се разточва на елипса.

В широкия край поставяме чаена лъжичка шоколад и се навива на руло. Оставя се в тавата на разстояние - да бухне.

За втория вид оформянето е същото. Разточва се елипса, шоколад и навиваме руло. Двата края се срязват, като средата остава цяла. Усукват се и се прищипват отдолу. Виж снимката за оформянето.

Една част от кифлите вместо с шоколад поръсих с маково семе и захар. Наредени в намаслена тава оставяме да си почиват още 15 минути. После се намазват с разбития жълтък и поръсваме с кристална захар.

Фурната трябва да е загрята на 180 градуса. Печем кифлите до златисто около 25 минути (за всяка фурна времето ще е различно).

Много вкусни!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар