Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Селска питка с кашкавал, масло и чубрица

Селска питка с кашкавал, масло и чубрица

Селска питка с кашкавал, масло и чубрица
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 250 мл хладка
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая с водата и захарта, леко разбитите яйца (без единия жълтък, той е за намазване), оцета и олиото.

Измесете гладко тесто и оставете да втаса за 40 мин. Готовото тесто намесете отново и леко го разточете, да се получи елипсовидна форма.

Сложете го в тава и направете 4 разреза в него. Във всеки разрез сложете разтопено масло, намажете питката с разбития жълтък и печете за 35-40 мин. на 200 градуса.

Веднага щом я извадите, сложете по парче кашкавал във всеки разрез, намажете с масло и поръсете с чубрицата, завийте в чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Добавете и самардала - тази подправка е уникална. По различен вкус придобива който я обича.
27.02.2016 10:02