Боб с наденица на фурна с лека запръжка

20/02/2016
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач93104791
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 127
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте бобa. Оставете го накиснат за цяла нощ. На следващият ден измийте отново бобa и го сложете на бавен огън да се вари.

Периодично по ваша преценка му сменявайте водата (аз я хвърлям 6-7 пъти). Когато е почти сварен, запържете нарязания праз в олио до омекване.

След това го прехвърлете в тенджерата с боба.

Направете запръжката с олиото, брашното и червения пипер. Добавете я към боба. Овкусете го с чубрицата, черния пипер, кимиона, джоджена и солта.

Разбъркайте хубаво и махнете бобa от котлона. Изсипете го в тава и към него прибавете нарязаната наденица.

Запечете го на фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар