Златна питка Цвете

20/02/2016
Мюрвет Юсуфова
отМюрвет ЮсуфоваЧирак4246
Приготвяне90 мин.
Готвене60 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо901
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 г (топло)
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.(не препълнена)
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • яйца - 1 бр.(за намазване на питата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа, в която ще втасва тестото сложете млякото, захарта и маята. След като маята шупне, добавете яйцата, олиото, оцета и разбъркайте добре.

Слагайте постепенно брашното и солта, замесете меко тесто, но не лепкаво, ако прецените не слагайте всичкото брашно.

След като замесите тестото, покрийте купата с кърпа и оставете на топло да втаса за около 40 минути. След като тестото напълни купата, го размесете отново и оформете питката по ваш вкус, може да я направите като на снимката.

Разделете тестото на седем топки, разтеглете и направете възелчета като на снимката. Поставете ги в тава да втасат отново за около 30 минути.

Вече втасалата питка намажете с яйцето и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 40-50 минути до златисто!

Успех и добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Марияна
Марияна
07.09.2016 08:44
Рецептата е много добра. Много добре изглежда питката-бухнала е, има приятна коричка.Сусама ще даде хубав вкус.
0
0
Мюрвет Юсуфова
Много се радвам
0
0
Irina Ivanova
Irina Ivanova
11.03.2016 13:28
Стана превъзходна ,благодаря за рецептата .Вече е и моя любима :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв