Винен кебап с телешко месо

20/02/2016
bogi
отbogiНовак1
"Най - накрая ни изпратиха и хубава рецепта за винен кебап с крехко телешко месо, а от кога си мечтаем за него не е истина. Стана чудесен, вкусен и много, много ароматен"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 001
  • Преглеждания за месеца465
  • Преглеждания за седмицата161
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с олио запържваме лука, нарязан на ситно заедно с месото, нарязано на малки парчета. Поръсваме със солта и брашното.

Изсипваме предварително намачканите домати, добавяме виното и още около 500 мл вода, след което оставяме да заври.

Подправяме с настъргания чесън, дафиновите листа и черния пипер. За любителите на чубрицата, може да добавим и щипка сушена ронена чубрица.

Оставяме да ври на слаб огън около 30-40 минути, докато месото се свари и омекне. В отделен съд сваряваме ориза с 3 ч.ч. подсолена вода.

Кебапът ни е готов за сервиране!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

staykova
staykova
21.02.2016 03:50
za kolko vreme se svaryva teleshko meso
0
0
Светослав
Светослав
20.02.2016 16:49
...30-40 минути, докато месото се свари и омекне.
Телешко готвим нали?!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв