Пиле с гъби и маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с гъби и маслини1 / 2
18/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ще запомните аромата на това пилешко месо завинаги"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. (около 1 кг)
  • олио - 50 мл.
  • масло - 30 гр.
  • домати - 3 бр.
  • гъби - печурки 5 бр.
  • маслини - 15 бр.
  • бяло вино - 200 мл.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето, почистено и измито го нарязваме на парчета и ги задушаваме в олиото до зачервяване, изваждаме ги, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

В същата мазнина последователно задушаваме обелените и ситно нарязани домати и гъбите нарязани на кръгчета. Когато гъбите омекнат, поръсваме с червения пипер, наливаме виното, обезкостените маслини и месото. Посоляваме и доваряваме на тих огън.

Преди да свалим от огъня ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз. По желание всичко се прехвърля в тава и се запича до лек загар в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

галина
галина
Пробвах рецептата беше невероятно вкусно Благодаря :)
07.04.2015 11:32
поля
поля
днес пробвах рецептата, направих малко промени, добавих подправки, и стана много вкусно!!!
11.06.2013 15:57