Искендер кебап

21/05/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5088145
"Едно емблематично ястие от Турската кухня, което опитахме и обикнахме!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 063
  • Преглеждания за месеца276
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки.подобни рецепти тук

5 10
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

vanko79
vanko79
29.01.2014 16:20
наистина изглежда вкусно,близко е до оригинала
2
0
денди
денди
09.08.2013 15:11
не е до готвачи или умници,Наистина това не е рецептата.Искендера е на подложка от хляб залят с масло,печено месо залято с домати
4
1
БГ - Татко
БГ - Татко
08.08.2013 16:40
Да му се отще на човек да готви, като Ви чете негативните коментари......Засрамете се !!! Като не Ви харесва, на компютъра има едно голямо копче, след натискането на което той се изключва и това е !!!Аман от Главни Готвачи под всяка рецепта !!!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв