Пиле яхния с лапад

20/02/2016
"Днес ще съчетаем полезното и здравословното с вкусното"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 159
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г бутчета, крилца, бяло месо
  • лапад - 400 г
  • лук - 2 главички
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л. концентрат
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително пилешкото месо до готовност.

Обелете лука. Измийте и нарежете на кубчета. Задушете го в мазнината. Добавете измития и нарязан лапад. Добавете червеният пипер и доматеният концентрат.

Сложете пилешкото месо /може да го обезкостите/. Разбъркайте и гответе около 5 мин. Долейте 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. бульон от пиле. Овкусете със сол.

Гответе, докато ястието остане на мазнина. Малко преди готовност добавете размитото брашно с две-три с.л. вода към ястието.

Разбъркайте до сгъстяване. Поръсете с черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!