Скумрия в доматен сос

20/02/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач377192281
"Време е за една стара и обичана рецепта. Предлагам ви една много вкусна рецепта за печена скумрия в доматен сос, надяваме се да отговаря на вашия вкус"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 232
  • Преглеждания за месеца3963
  • Преглеждания за седмицата591
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства добре и се махат главите, намазва се хубаво със смесеното олио с черен пипер и се запича на скара за по 5 мин. от двете страни.

След това се слага в тавичка.

Доматите се мелят и се слагат да врат, докато водата от тях почти се изпари, подправят се с черен пипер и сол и се добавя ситно нарязаният чесън.

Скумрията се залива с доматения сос и се запича за 15 мин. във фурната.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Галичка Николова
Ако приемате допълнение към рецептата,съм готова да го предоставя. В тавичката задължително се излива кафена чаша оцет. Това го правя с всички печени риби. Оцетът премахва тежката миризма на рибата,не се усеща като вкус.Естествено се слага малко захар за да се убие киселото на доматите. Колкото до подправките- по избор - дафинов лист,чер пипер,чесън.
7
0
Ivo
Ivo
20.11.2016 16:40
Аз в доматите слагам листенце дафинов лист и щипка захар малко лют пипер/чер пипер за пикантност. Залетите риби с доматения сос покривам с шайби лук.и посолявам.Добавям и струйка зехтин върху рибите.
14
0
Гергана  Георгиева
Така харесвам рибата, когато е в доматен сос!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв