Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия в доматен сос

Скумрия в доматен сос

Скумрия в доматен сос
Снимка: Simona
5 / 8
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Време е за една стара и обичана рецепта. Предлагам ви една много вкусна рецепта за печена скумрия в доматен сос, надяваме се да отговаря на вашия вкус"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • домати - 5 - 6 бр. едри червени
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства добре и се махат главите, намазва се хубаво със смесеното олио с черен пипер и се запича на скара за по 5 мин. от двете страни.

След това се слага в тавичка.

Доматите се мелят и се слагат да врат, докато водата от тях почти се изпари, подправят се с черен пипер и сол и се добавя ситно нарязаният чесън.

Скумрията се залива с доматения сос и се запича за 15 мин. във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галичка Николова
Галичка Николова
Ако приемате допълнение към рецептата,съм готова да го предоставя. В тавичката задължително се излива кафена чаша оцет. Това го правя с всички печени риби. Оцетът премахва тежката миризма на рибата,не се усеща като вкус.Естествено се слага малко захар за да се убие киселото на доматите. Колкото до подправките- по избор - дафинов лист,чер пипер,чесън.
05.12.2016 07:46
8
Ivo
Ivo
Аз в доматите слагам листенце дафинов лист и щипка захар малко лют пипер/чер пипер за пикантност. Залетите риби с доматения сос покривам с шайби лук.и посолявам.Добавям и струйка зехтин върху рибите.
20.11.2016 16:40
14
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Така харесвам рибата, когато е в доматен сос!
21.02.2016 14:08
1