Свинско задушено с ориз

NEVINEVI
Помощник Готвач
1629965321k3
Свинско задушено с ориз
Снимка: NEVI
2 / 4
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4-6
"С ориз или паста - изборът оставяме на вас, ние само даваме рецептата за чудно вкусно свинско"

Необходими Продукти

  • За задушеното
  • свинско месо - 600 г бут или плешка
  • лук - 500 г кромид
  • гъби - 150 г печурки
  • олио - 3 с.л
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • За гарнитурата
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на кубчета месото, овкусете със сол и черен пипер и запържете в олиото до златисто. Извадете месото и в същия съд запържете нарязаните на полумесеци лук и гъби. След като поумекнат зеленчуците, върнете месото при тях. Овкусете с още сол и черен пипер (при нужда опитайте), червения пипер, чубрицата и дафиновия лист.

Налейте виното и вода около 600-800 мл (колкото да покрие месото). Варете на слаб огън до готовност на месото (около 60-80 минути). Разбърквайте от време на време, за да не загори.

В това време сложете в тенджера 3 чаени чаши вода и оставете да заври, овкусете с сол и черен пипер и прибавете 1 чаена чаша ориз (има различни видове ориз, затова вижте на опаковката какво е съотношението на водата на вашия вид ориз).

Оставете на умерен огън да се свари.

Сервирайте, като сипете ориз и върху него сипете от задушеното. Поръсете с магданоз.

Ако не харесвате ориз, може да го замените с варени картофи и дори с някой видове паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

NEVI
NEVI
Времето за готвене е 60-80 минути извинете за грешката
20.02.2016 16:39