Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Изключително ягодов чийзкейк

Изключително ягодов чийзкейк

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Изключително ягодов чийзкейк
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 7
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Ягоди и още ягоди - на това му викаме страхотен чийзкейк"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 2 пакета чаени (150 г всеки пакет)
  • лешници - 100 г изпечени
  • масло - 125 г меко
  • За пълнежа
  • рикота - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 140 г
  • ягоди - 150 г
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - настъргана
  • За глазурата
  • ягоди - 300 г
  • конфитюр - 250 г от ягоди, леко затоплен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и ядките превръщаме в трохи с помощта на блендер. Смесваме ги с масло и от полученото бисквитено тесто оформяме блат по дъното на форма за торта.

Отделно разбиваме крема сиренето с пудрата захар, лимонова кора и ванилията. Поетапно слагаме и яйцата. Бъркаме и добавяме надребнените ягоди и сметаната.

Получената смес разпределяме върху блата и тортената форма се увива плътно във фолио.

След това се поставя в дълбока тава и се пъхва във фурна. Налива се вряла вода, която трябва да стига до половината от тортената форма.

Чийзкейкът се пече на водна баня при 170 градуса около час, като не трябва да го препичате.

След като го извадите от фурната и го охладите, го покрийте с затоплен конфитюр. Охладете и по желание декорирайте с ягоди и още конфитюр.

Изключително ягодовият чийзкейк е много вкусен.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
С ягоди ми допада като вкус най много от другите варианти.
23.02.2016 00:36
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
много вкусно звучи, до сега не съм правила с ягоди. Правила съм шоколадов и класическия с боровинките, но мисля че и този ще ни хареса.
22.02.2016 13:40