Меден сладкиш Лейках

27/05/2011
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Разкошен сладкиш с цитрусов аромат и неустоим вкус "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 411
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • брашно – 1 ½ ч.ч., типово
  • мед - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л., с връх
  • яйца - 2 броя
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • бахар - 1 щипка смлян
  • карамфил - 1 зрънце
  • индийско орехче - 2 щипки
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян сух + 2 ч.л настърган пресен
  • портокали - настърганата кора на 1 портокал + 5 с.л. сок
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички сухи подправки - брашното, захарта, сухия джинджифил, бахара, содата за хляб, канелата (по желание), карамфила и индийското орехче. Смесете всичко и направете кладенче по средата.

Добавете вътре яйцата и меда и разбъркайте добре с помощта на дървена лъжица или шпатула. Сипете настърганата портокалова кора, олиото, настъргания пресен джинджифил и портокаловия сок. Разбъркайте сместа до еднородна консистенция.

Изсипете сместа в застлана с хартия за печене, намазнена тава (20-26 см диаметър). Сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато стане твърд на пипане. В никакъв случай не го бодете с клечка за зъби, защото ще спадне.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Деси
Деси
24.11.2013 10:00
Медът става канцерогенен при топлинна обработка
0
0
Оля
Оля
31.07.2013 17:16
Много интересна рецепта, но на снимката изглежда с някакъв пълнеж. Какъв е?
1
0
Или
Или
30.04.2012 20:33
1/3 ч.л. е достатъчно, колкото за лек аромат. Ако искате, може повечко да сложите
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв