Тестени охлювчета

20/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф708302114
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо672
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се разбърква заедно с маята и захарта. Оставя се за 5 мин. да втаса. След това се разбъркват яйцата и се добавят към сместа.

Следва масло - да не е много като количество. Солта се разбърква с брашното и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Меси се близо 15 мин.

Тестото се оставя да втаса 1 час. След това се разделя на части. След това леко се разточват - големина, колкото кръгла табла чиния, и се намазват с разтопено масло.

Увиват се на руло и завъртат охлюви. Нареждат се в тава и се оставят да втасат още 1 час. След това се намазват с разбит жълтък. Пече се във фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар