Тестени охлювчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Тестени охлювчета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
20/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 в.ч.
  • мая - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 в.ч.
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 - 1/2 ч.л.
  • брашно - 9 - 10 в.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се разбърква заедно с маята и захарта. Оставя се за 5 мин. да втаса. След това се разбъркват яйцата и се добавят към сместа.

Следва масло - да не е много като количество. Солта се разбърква с брашното и се добавя постепенно. Омесва се меко тесто. Меси се близо 15 мин.

Тестото се оставя да втаса 1 час. След това се разделя на части. След това леко се разточват - големина, колкото кръгла табла чиния, и се намазват с разтопено масло.

Увиват се на руло и завъртат охлюви. Нареждат се в тава и се оставят да втасат още 1 час. След това се намазват с разбит жълтък. Пече се във фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: