Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки ролета със сушени домати и кускус

Пилешки ролета със сушени домати и кускус

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пилешки ролета със сушени домати и кускус
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
30/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ретро предложение, достойно за кухнята на мастър шеф - опитайте го и вие"

Необходими Продукти

  • За пилешките ролета
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сушени домати - със зехтин
  • бекон - нарязан на тънки парчета
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • босилек - пресен
  • За гарнитурата от кускус
  • кускус - 1 ч.ч
  • бульон - 2 ч.ч пилешки
  • портокали - 1 бр. сок
  • лимони - сок от половин
  • маслини - черни
  • домати - 1/2 бр.
  • краставица - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За ролетата: Месото се начуква внимателно с чукче между фолио. Подправя се със зехтин, сол и пипер на вкус.

В центъра на всяко филе се поставя от сушените домати и пресен босилек. Стекчетата се прегъват като рулца, които се увиват добре с късове бекон.

Така приготвените руладини се завиват в алуминиево фолио /преди това пак могат да се овкусят/. Готовите пилешки руладини се слагат в плик за печене. Пекат се на 200 градуса. След около половин час трябва да са готови.

За кускуса: Кускусът се запържва в загрята мазнина при периодично бъркане.

Пилешкият бульон, сокът от портокал и лимон се смесват и получената смес се възвира на слаб огън. Кускусът се залива с получения горещия бульон, който преди това сме филтрирали.

Покрива се с похупак и се оставя да се задуши. Ако след това кускусът се е слепил, се слага малко зехтин и се размесва. Слагат се наситнените черни маслини, доматът (бланширан и обелен) и краставица. Поръсва се със сол, пипер и зехтин.

Пилешките ролета със сушени домати и кускус са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте,

Това рецептата на Жак Пепен ли е?

Ани Стоянова
31.12.2021 02:36
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Прекрасна презентация!Браво! :)
22.02.2016 13:04