Домашни кори за лазаня

21/02/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г пресято
  • яйца - 3 бр. големи
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите си замесвате твърдо тесто, като първо разбивате яйцата със солта и после постепенно добавяте брашното.

Разделяте на 2 топки за по-лесно разточване. Корите трябва да са тънки.

Нарязвате според вкуса ви на квадрати или широки ленти. Кипвате вода и пускате в нея 2 щипки сол.

След това започвате да пускате парчетата кори на порции за по около 30 секунди!

След това ги слагате да се отцедят на решетка и да поизстинат. И вече може да пристъпите към приготвянето на лазанята!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар