Най-вкусните пърленки

20/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Вкусно, по-вкусно, най-вкусно - само така можем да определим тези прекрасни домашни пърленки"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 317
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • брашно - 400 гр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 230 мл.
  • мая - 1 пакетче суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа, сложете сол и захар, направете кладенче, сипете водата и маята. Започнете да замесвате тесто-гладко, хомогенно и еластично.

Направете го на топка и покрийте с домакинско фолио, оставете да почине 30 мин.

Втасалото тесто разделете на около 8 части, всяка оформете на малка топка, след което ги разточете на кора с диаметър 10 - 12 см.

Загрейте грил тиган или скара и сложете всяка кора, като ги запечете за няколко минути от двете страни.

Консумират се топли.

Забележки: Тестото може да замразите във фризер и да използвате когато ви потрябва, като го размразите на стайна температура и оставите да втаса отново.

Изключително хубаво и меко, много подходящо и за направа на блатове за пица.

Източник на рецептата: Дона Златковаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Марияна
Марияна
09.06.2016 21:13
Благодаря Сия за вкусната рецепта. Изядохме ги топ, топли.Получиха се добре.Грил тигана намазах леко с олио, може би трябваше с хубаво масло.
0
0
Diana
Diana
24.02.2016 06:56
Много вкусни се получиха. Благодаря за споделената рецепта.
3
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
26.02.2016 21:31
Благодаря,радвам се че са ви харесали :)
5
0
Ваня Георгиева
Апетитно изглеждат и са вкусни особенно домашни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!