Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Шпроти с лук и лайм

Шпроти с лук и лайм

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Шпроти с лук и лайм
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Маринованата рибка е страхотно мезе, което дава много възможности за импровизация"

Необходими Продукти

  • шпроти - 300 г (копърка)
  • лимони - 1 бр.
  • лайм - 1 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • люти чушки - 1 бр. люто червено чушле
  • лук - 1 глава кромид(червен)
  • маслини - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази маринована рибка се приготвя много лесно и е страхотно мезе :)

Нарежете лука на ситно, използвайте червен по възможност, сложете го в чиния за салата, добавете шпротите, по големите разделете на две.

Разрежете лимона и изстискайте сока на половината, смесете го със зехтина, нарежете лютото чушле на дребно и добавете соса от маринованата риба.

Разбъркайте и с този сос полейте рибата в чинията, нарежете останалия лимон и лайма на ситни парченца и ги сложете и тях. Декорирайте с няколко маслинки за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Любима:)
02.12.2016 20:16