Уникално вкусен пълнен шаран

20/02/2016
Йорданка
отЙорданкаГотвач3512531442
"Поискахте ни рецепта за наистина вкусен пълнен шаран и ето я и нея! Въпреки, че не е Никулден, тази рецепта обезателно трябва да си я запазите"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 820
  • Преглеждания за месеца7980
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се шарана и се осолява. Може да го намажете и с готова подправка за риба. Задушаваме лука, нарязан на ситно.

Към него прибавяме гъбите, морковите (нарязани на филийки), пушеното месо, каймата, доматения сос и ориза. Разбъркайте добре и добавете малко вода, ориза да набъбне.

Прибавете подправките на вкус, орехите и стафидите (които предварително сме накиснали във вода).

Свалете от котлона, поставете шарана в удобна тава и го напълнете с плънка. Останалата плънка сложете в тавата покрай шарана.

Нарежете лимона на филийки и го сложете върху рибата.

Печем в загрята фурна на 190 градуса.

Малко преди да я изключим настъргваме кашкавал и запичаме.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Татьяна Балова
Всъщност сготвих пълнения шаран доста по-различно - без каймата и пушеното месо, с много лук, нарязан на колелца отгоре и върху него - колелца от домати. Но най-важното, което е пропуснато в тази рецепта, е че в тавичката трябва да се налее известно количество вода, а и добре е шаранът да легне върху клечки, за да не залепне за дъното. Сега се пече, вярвам, че ще стане нещо доста хубаво. Най-хубавото обаче, е че сама си го улових - 3 килограмов юнак, откъснаха ми се ръцете докато го извадя.
1
0
Йорданка
Йорданка
21.02.2016 10:16
Само да добавя,че плънката зависи от големината на шарана, но както е казал Мечо Пух- "колкото повече,толкова повече" :)) Да ви е сладко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв