Баница с тиквички, сирене и пармезан

22/05/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410320
"Готови ли сте за малко пролетни импровизации на тема баница?"
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 733
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките, посолете ги и ги оставете да се отцедят от течността за половин час.

Загрейте 2 с.л. зехтин и сотирайте тиквичките за няколко минути, докато влагата им се изпари при периодично разбъркване. След това се махат от котлона и се оставят да изстинат.

Намачкайте сиренето фета с вилица и прибавете настъргания пармезан и пшеничения грис. Разбийте яйцата и прясното мляко и ги добавете към сиренето. Объркайте всичко много добре и прибавете изстиналите тиквички и нарязаният на ситно копър.

Разтопете маслото и го смесете със с.л. зехтин. Намазнете тава с тази мазнина и наредете половината кори, като всяка също намазвайте с маслото и зехтина. Изсипете цялата плънка от тиквички и отгоре наредете по същия начин останалите кори.

Предварително нарежете баницата на квадрати и я сложете да се пече в предварително загрята фурна 180 градуса за около 40 минути до златист цвят и докато плънката се стегне. Поднася се охладена.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дани
Дани
08.12.2013 17:09
Звучи интересно и примамливо. Непременно ще опитам тази рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!