Лазаня с домашни кори

21/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 343
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган с олио, колкото да покрие дъното, запържвате лука и моркова (ситно нарязани). След това добавяте каймата и пържете, докато стане на трохи. Когато това стане, добавяте доматите и подправките. Оставяте да покъкри на по-слаб огън, докато остане малко течност, като разбърквате от време на време. С това сосът Болонезе ви е готов и го оттегляте от оганя.

За соса Бешамел леко размекнатото масло смесвате добре с брашното с помощта на телена бъркалка и тогава добавяте млякото. Поставяте на котлона и с постоянно разбъркване изчаквате да сгъсти. Оттегляте от котлона и подправяте с индийско орехче.

В малка тавичка слагате на дъното от соса (Бешамел) и редите отгоре кори, като съвсем леко ги застъпвате, така че да покрият дъното. След това ги намазвате със сос Бешамел, върху него наръсвате равномерно от Болонезе соса и ако желаете, тук може да си накъсате и сложите малко моцарела, ако ли не - отново редите кори, пак Бешамел, Болонезе и така, докато свършат, като при последните кори само покривате с Бешамел.

За финал си наръсвате отгоре кашкавал и или моцарела. Завивате леко с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 гадуса. След половин час махате фолиото и оставяте да се запече до златисто кашкавалът.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иванка Йорданова
След като в заглавието пише, че корите са домашни, според мен би трябвало да са упоменати продуктите за тях и как се правят
0
0
Радомира Михайлова
Здравейте, не съм упоменавала съставки, тъй като в профила ми в сайта има рецептата подробно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв