Кодрит Кадир-арабска торта

22/02/2016
"Време е за този арабски икономичен сладкиш топящ се в устата"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 502
  • Преглеждания за месеца1027
  • Преглеждания за седмицата292
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока кексова тава или форма поставете захарта и я карамелизирайте на котлона, като внимавате да не изгори.

След това тавата се разклаща, за да се разлее карамелът и се оставя да се охлади леко.

Междувременно се разбиват всички и компоненти за крема, най-добре с миксер, и получената смес се разпределя върху карамела.

Разбиват се всички компоненти за кексовата смес и също се изсипват в центъра на тавата, като много се внимава съдът да не се разклаща.

Съдът се позиционира в друг по-голям съд и се налива вода, която да покрива 2/3 тавата, в която се намира десерта.

Всичко се поставя във фурна и се пече около 50 минути при 180 градуса. След това се изважда и се охлажда.

подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Винаги много съм харесвала този десерт, но отдавна не съм го правила. Намирам го за много вкусен и ефектен.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв