Маслена питка с грозд

21/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло разтопено - 4 с.л.
  • брашно - 700 г
  • сирене краве - 200 г
  • масло за намазване на кората - 3 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая със захарта и млякото, добавете яйцата с останалото мляко, олио и оцет.

Замесете меко тесто, което оставете в дълбока купа, намазана със олио във топло помещение. Втасалото тесто разделете на две части, плюс малко отделно топче за декорация.

Едната част разточете на дебела кора, колкото размера на тавата, и намажете с масло, поръсете със натрошеното сирене.

От другата част разточете същата по големина кора и поставете върху нея.

От малкото топче тесто се правят топчета и фитилчета и се изобразяват грозд и слънце.

Оставя се да втаса около 40 минути, след което се маже със разбит жълтък, вода и олио.

Пече се на 170 градуса в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!