Маринована цаца и сафрид

27/05/2011
тин
оттинНовак276
"Разкриваме ви една от най-строго пазените тайни на морските вълци - как се приготвя маринована цаца и сафрид!"
Готвене10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 781
  • Преглеждания за месеца371
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената риба се слага за 24 часа в силна саламура, а след това за 4 часа в оцет.

След това нареждаме в бурканчета, като между рибата слагаме: дафинов лист, бахар, черен пипер.

Заливаме с припържено олио. Държим на хладно.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Misho
Misho
30.05.2017 19:32
Тин направих трицона, но много кисела стана!
За това, дребната риба не се кисне в чист оцет, а в пропорция 1 към 1 с вода. ( 300мл. оцет и 300 мл. вода)
0
1
Таня
Таня
23.05.2012 00:33
аз правя сафрид от 20 години и го държа 24 часа в сол и 24 в оцет, изчистени и измит добре от вътре. Никога не ми е нагарчал и без да сменям саламурата и честно казано който го е опитал остава просто възхитен от рецептата а тя е толкова проста. единственото правило е рибата да не се измие от оцета !!! и да се залее с препечено хладно олио! Подпраките по желание аз слагам, черен пипер, бахар, малко дафинов лист и копър повечко! Успех!
10
1
тин
тин
11.10.2011 12:34
Това, което пишете се отнася за промишлени количества, а по този начин, който съм написала аз е за малки количества.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв