Пита охлюв със сирене

21/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1150129411193
"Вече знаете как да месите, а ние ще ви покажем как да го оплетете питата така, че да е хем красива, хем пухкава, че и двойно по-вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130 291
  • Преглеждания за месеца10569
  • Преглеждания за седмицата1827
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно.

След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.

Половината част от кората се нарязва на ленти с нож за пица.

Натрошава се сирене на половината кора и се навива на руло, като се започва откъм неразрязаната част. Рулото се завива като охлюв и се слага в тавичка застлана със хартия за печене.

Оставя се да втаса в топла стая около 25 градуса. Като втаса питата, се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със сусам и маково семе.

Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Нямам нищо против снимките на момичето, но не е този начина на навиване и нека редакторите обърнат внимание на това, така се заблуждават хората които искат да я приготвят.
3
0
Христина Вълчева
Разкошна рецепта!
Аз обърках и и сложих цяло кубче мая,но пак се получи.
От начало, тестото стана много твърдо, но добавих малко вода и с по- упорито месене се получи.
Уникално вкусна питка!
2
0
Ваня Георгиева
Маята не е проблем че е повече, става още по бухнала. А брашното добавяйте по мъничко за да усещате колко иска още да поеме тестото. :)
0
0
Христина Вълчева
Разкошна рецепта!
Аз обърках и и сложих цяло кубче мая,но пак се получи.
От начало, тестото стана много твърдо, но добавих малко вода и с по- упорито месене се получи.
Уникално вкусна питка!
0
0
Ваня Георгиева
Много благодаря! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв