Пита охлюв със сирене

21/02/2016
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Вече знаете как да месите, а ние ще ви покажем как да го оплетете питата така, че да е хем красива, хем пухкава, че и двойно по-вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 425
  • Преглеждания за месеца1112
  • Преглеждания за седмицата70
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирам маята с топлото мляко заедно със захарта и малко брашно.

След като шупне, се замесва тесто заедно с останалите продукти. Оставя се да удвои обема си, след което от цялото тесто се разточва кора, дебела около 5 мм, която се намазва обилно с разтопеното масло.

Половината част от кората се нарязва на ленти с нож за пица.

Натрошава се сирене на половината кора и се навива на руло, като се започва откъм неразрязаната част. Рулото се завива като охлюв и се слага в тавичка застлана със хартия за печене.

Оставя се да втаса в топла стая около 25 градуса. Като втаса питата, се намазва с разбития жълтък, мляко и олио. Посипва се със сусам и маково семе.

Пече се 35-40 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Наистина става много вкусна, особенно току що изпечена ухаеща на масло.:)
1
0
Веселина Константинова
Само като я гледам на снимката ми идва да си хапна!
2
0
Ваня Георгиева
Пробвайте тази рецепта става уникално вкусна.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите