Скумрия закуска

27/05/2011
тинот тинНовак
"Помните ли вкуса на онази скумрия закуска, която приготвяха навремето? Ето ви още една възможност да се насладите на него!"
Готвене120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 164
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се измива добре и се държи 20 часа в силна саламура. След това я слагаме на скара, за да се отцеди - за около 5-6 часа.

Нарязваме на филии и нареждаме в буркани. Ред риба - ред варен боб, нарязани кисели краставички. На буркан по 3-4 зърна черен пипер, 3 с.л. доматен сок и отгоре заливаме с 3 с.л. препържено олио.

Стерилизираме 2 часа.

Количеството е по избор!подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

penka hristeva
penka hristeva
03.10.2012 18:21
като добавим и грах и печени чушки става риба със салата ропотамо
2
0
тин
тин
12.11.2011 19:26
Саламурата - това е - сол, разтворена във вода.
1
0
топалски
топалски
12.11.2011 10:58
Въпросът ми е - под саламура какво се разбира ? Рибата наръсена само със сол или солен разтвор ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв